Här var jag denna gång..


Skutskär växte under 1800-talets senare del fram som betydande industriort strax väster om Dalälvens mynning. Vid sekelskiftet 1899-1900 hade orten en folkmängd på närmare 6 000 invånare. Skutskärs kapellförsamling, en del av Älvkarleby socken, hade år 1932 drygt 5400 invånare och hade en yta på drygt 13,5 km². Skutskär har bevarat sin industriella prägel och har under 1900-talet haft en obetydlig befolkningsökning. Från 1970 märks dock en liten tillbakagång.

Ja kan man tänka denna gången var jag vilse,Hemma i Skutskär..

Prispallen toppades av ,,ja ni ser själva..

Grattis.

 

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Här var jag denna gång..”

  1. Snack i backen.!!!! Män har inget sunt förnuft.Hjärnan är en muskel den är en glatt musulatur som inte står under viljans kontroll på samma sätt som en muskel i kroppen tex biceps.Det finns fler glatta muskler.men det kan vi ta en annan gång… Det ni har i huvudet är vacum.Nattikramen! och puss på dej!

  2. Jag borde väl nästan tillhöra de jäviga? Jag hade inte hört talas om firman du nämnde. Det var Billudden och Havtornsbären som hjälpte mig. Jag är ju ”Ny” i byn. Åtta år men halva tiden på Gotland. Vinterhalvåret i trakten. Då är det mörkt för det mesta.
    Men glad är jag! Bronsplats är inte illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s