1:a Maj på Cypern..


Att det var första maj idag kunde man märka på att de flesta affärer var stängda,nästan bara turistbutikerna var öppna..Planerna för dagen var,,till beachen,men vädret direkt i morse var inte så inbjudande,så det blev bilåka i stället vi var till Deryniea,staden som ligger närmast den Turkiska sidan,där vi blickade ut över ingenmansland,det var bara vi och ett gäng katter.Stannade till vid stadens vackra kyrka..Vi körde sedan via Protaras mot Ayia Napa,stannade till vid Agioi Anargyroi som ligger på en hylla straxt över havet,en rofylld plats.Väl tillbaka på rummet fixade jag en lätt lunch,sedan en stund vid polen.Nu hade solen sopat bort morgonens lite fula moln.Cypern14

Sedan mot kvällningen blev det matdax igen,denna gång besökte vi en ny restaurang efter tips från Cypernvänner,en genuin cypriotisk familjeägd restaurang..Jag beställde grillad halloumiost som starter sedan Stiffado,,rackarns så gott det var,köttet utan fett och senor,verkligen klass på anrättningen,absolut bästa hitils..Cypern13

Efter maten tog vi en sväng ner till marinan,för att få känna på havsluften,inte så mycket folk i rörelse..Nu sitter jag på balkongen och hör bruset nerifrån byn.

5 Comments on “1:a Maj på Cypern..

  1. Vilket härligt 1:a maj firande!
    Nyss hemkommen från en härlig promenad i det soliga vårdvädret!
    Ha en trevlig kväll!
    Kram!

  2. Vad härligt det låter då du skriver att du sitter och njuter och lyssnar på bruset från byn. Hoppas du får bättre väder i morra. Kramen på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s