Maten idag….


Kollade i frysen i morse,där låg en scan köttkorv,,aha undrade hur länge har den legat där..Inte en aning,så den tar vi sa polisen..Gjorde sedan som jag brukar varje förmiddag,körde ner för morgonfika med min bror..Men tji fick jag,det var ingen där..132Då körde jag vidare ner till Sandby där en av bröderna pysslar med renovering av ett gammalt torp.Där var det full verksamhet,men det blev en fika innan jag körde hemåt igen.DSC_0298     

 

 

Såg en rådjursfamilj på ängen där jag ställt bilen,dom var bara nyfikna på mig.Speciellt en av dom…När jag kom hem så funderade jag på maten..Skalade några potatisar som jag skivade tunnt,korven hade tinat så jag skar även den i tunna skivor..Smorde en form och lade ett varv med potatis,sedan ett varv korv,saltade och pepprade,även lite timjan,upprepade potatis,korv,salt o peppar.Slog över lite matgrädde och toppade sedan med riven mozarella..In i ugnen 175* i ca 45 min..Inte blev som jag trodde,,,utan så mycket bättre..Denna rätt kommer högt på min ”Goa mat lista”.  11.6

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Maten idag….”

  1. Fina rådjur, de är ganska orädda av sej .
    Erfekt att göra gratäng av ”lite-av-varje” och ännu bättre när det smakar bra också 🙂

    Jag var inte så klok egentligen, utan otålig som vanligt …hehe

    Ha en fin dag,
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s