Blev inte som planerat.


Tog fram köttfärs i morse ur frysen,i tanken skulle det bli pasta och köttfärssås till middagen..Åkte sen till Valbo och Kjell & Co,behövde en liten teknikgrej..På hemvägen så stannade jag till hos en Fd jobbarkompis,blev lite surr o fika..När jag sedan på eftermiddagen kom hem och det blev dags att ställa sig vid spisen,,finhackade en lök,brynte på köttfärsen,kollade i skåpet,,inga krossade tomater,ingen matgrädde..Men där fanns champinjoner,en frp kidneybönor,lite soltorkade tomater i olja..Oki,tänkte om.Finhackade svampen och dom soltorkade tomaterna,fräste på allt hackat,slog på bönorna,kryddade med saltsvartpeppar och lite chiliflakes..En burk creme fraice fick gå med,en köttbuljongtärning och en skvätt vatten.Sen fick det puttra ihop en stund på svag värme,redde av med lite maizena,smakade av,något saknades,så en msk tomatpuré fick gå med..Kokade pastan (Tortiglioni)..På talliken sedan lite minitomat,,ser inte så aptitretande ut kanske,men det var riktigt gott vill jag lova..6.20

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Blev inte som planerat.”

  1. För mitt öga ser det riktigt gott ut, jag älskar pasta och kladdigt ska det vara 😉
    Det är ju tur att man har lite utbytesingredienser i skåpen när man planerat mat och tror det som behövs finns hemma.
    Ha en fin dag,
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s