Släktforskning.


Detta betyder en ”Never Ending Story”.Jag har ju sysslat med detta nu i närmare 50 år,,och det dyker upp nytt med jämna/ojämna mellanrum.Som jag nämnt om i tidigare inlägg så utvandrade tre av min farmors bröder till Amerika i början av 1900 talet,,endast ett livstecken har kommit från en av bröderna,ett brev till en syster på 1930 talet..Jag gjorde en DNA test för drygt 1,5 år sedan.(Julklapp från sonen).Det har kommit flera hundra träffar med varierande koppling,från tänkbara släktingar..Från kusinbarn till sjumänning.En av dessa träffar visade sig vara väldigt intressant,,en Peggy barnbarn till min farmors bror Elias Albert..Nu har Peggy och jag haft kontakt några gånger,så det känns spännande,nu kanske jag får veta,vad som hände i Elias Albert´s amerikaliv.Han fanns i Roseau Minnesota.Släktträd kan ju visas på lite olika sätt,som här ovan,,eller som här nedan.

Peggy´s mamma Ethel Augusta är kusin med min pappa,,så Peggy och jag är tremänningar,,eller som hon säger..
Would like to know your relationship to Elias Albert Eliasson. I live in USA. We might be 2nd cousins

Ser nu fram mot en spännande fortsättning..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Släktforskning.”

  1. Spännande med släktträd, jag fick ju lite hjälp av dej tidigare, mitt tålamod räcker inte till ännu, men med tiden kanske.

    Jag såg korvsemlan på fb och tänkte du också sett den där.

    Nu är det jobbelijobba resten av dagen.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s