Dagens fakta 8 Mars.


Dagens namn

Siv

Populäritet idag: Oförändrad  
Placering på namntoppen 2018: Inte i topp 100 
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 35988
Antal män med namnet i Sverige: 1
Namnsdag: 8 Mars

Betydelse Siv

Kvinnonamnet Siv eller Sif är ett nordiskt namn. Asaguden Tors maka hette Sif (mytologi) Siv, och den ursprungliga betydelsen är brud eller hustru. Den mytologiska Siv var den vackraste bland asynjorna (de kvinnliga asarna) och hade hår av guld.
Även stavningen Sif förekommer, men är mycket ovanligare. Namnet hade en storhetsperiod på 1930- och -40-talen men minskade under de efterföljande decennierna kraftigt i frekvens. På senare år har ytterst få flickor fått det som tilltalsnamn, men tack vare sin tidigare popularitet ligger namnet totalt sett ändå runt 50:e plats bland svenska kvinnonamn. 31 december 2005 fanns det totalt 43754 personer i Sverige med förnamnet Siv/Siw/Sif varav 28991 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 54 flickor något av namnen, varav 1 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 8 mars (internationella kvinnodagen), (1986-1992: 6 september). Siv är relativt ovanligt nu på 1990- och 2000-talen.

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

Mulet, men troligen uppehåll

+3 °C Vind 3,7 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +0° Daggpunkt +3° Fuktighet 93.8 % Sikt 44 km Soluppgång 06:30 Solnedgång 17:33 Dagens längd 11 h 3 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Dagens fakta 8 Mars.”

  1. Siv skulle jag heta men till mammas sorg så föddes en flicka före mig som fick det namnet. Tur för mig för jag ser ju inte alls ut som någon Siv. Mina kommentarer går inte fram hos dig, de tycks fastna i wordpress fast jag tagit bort denna blogg. Kramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s