Överraskad blev jag! 2 ggr.


Jag körde in till stan för att handla lite,,det var grönsaker jag behövde,då blir det Lid´l,,ingen slår dom på grönt..Men det blev lite annat också, flytande margarin,,mosarellaost och en Falukorvbit.Många av Lid´ls charkvaror produceras av ett företag som kallas ”Enebacken”.Fundrade på vad det var,,Googlade kom en del info om hur företaget jobbar med svenska råvaror.Det kom upp en rubrik Enebacken bäst i test.En panel fick i ett blindtest testa 8 olika sorters falukorv. Därefter fick de var och en skriva ett omdöme och sätta ett betyg. Jag har tagit med de 4 bästa.

Oups,vem hade kunnat ana detta..Jag kollade lite mer noga på den korv jag köpt,den var inte med i testen,,det var ”Enebackens Delikatess Falu”,,blev dagens lunch med makaroner,,överraskad igen,,hela 74% köttinnehåll,får bli min favorit..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Överraskad blev jag! 2 ggr.”

 1. Det känns som om konsumenterna är mer kräsna numer vilket gör producenterna mer noga. Själv handlar jag aldrig på Lidl, det ligger åt helt fel håll för min del.
  Tog du lingon till? När barnen var små och det blev makaroni- eller spagetti-pudding var det alltid bara ketchup som gällde.
  Kram

 2. Av slentrian handlar jag på Ica. Online så jag får varorna hemkörda. När jag köper falukorv ska det vara svenskt och får inte understiga 70% kötthalt.
  Jag har alltid bojkottat Lid l pga den vidriga personalpolitiken. Det här var längesen, då de började etablera sig i Sverige. Nu är jag inte insatt i om personalpolitiken förbättrats. Men jag hoppas det.
  OM jag ska handla där ska jag först läsa på hur det står till med personalpolitiken. Butiken ligger också i fel ända av stan för mig. I fel ända finns också Willys. Där har jag alltid gillat fruktavdelningen. Men jag tar mig inte dit enbart för fruktens skull. Coop ligger i för mig rätt ände av stan men utanför, vid ett köpcentrum. Gillar inte då alla butiker ska flytta till köpcentrana utanför stan, då det förutsätter att man har bil. Så jag fortsätter handla i det varuhus som troligen är det dyraste. Men det finns inne i staden, i för mig rätt ände, man får varorna hemkörda.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: