Blev en favoriträtt idag.


Idag blev det en rätt som jag inte ätit på många år,en rätt som hustrun Birgitta lagade ganska ofta.Jag har döpt rätten till Rödspätta a`la Birgitta.Men fantastiskt gott,kanske om jag får göra rätten några gånger till,så kanske jag kan få till den som jag minns hur det smakade när hon stod vid spisen,,övning ger ju färdighet sägs det.Det blev ett glas vin också.

Blev årets första äta ute på balkongen dag idag,+19 och sol.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Blev en favoriträtt idag.”

 1. Ser jättegott ut. Betr. rödspätta så tror jag inte man kan köpa den
  fisken här. Dessutom är GOD och FÄRSK fisk dyrt som 17 här,
  Min favoritfisk i Sverige är, och var, strömming. Strömming i alla former.
  Trots att jag fick rensa kilovis med strömming som tonåring, då Mamma
  hade matservering, blev jag aldrig trött på fisken.

  1. Det är inte så lätt att få färsk spätta här heller,,den jag använder är fryst..Strömming är nog den vanligaste fisken på våra bord här hemma,den kan ju lagas i hur många varianter som helst,godast är nog smörstekta strömmingsflundror..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: