Dagens fakta 30 Mars.


Dagens namn

Holger

Populäritet idag: Oförändrad  
Placering på namntoppen 2018: Inte i topp 100 
Antal män med namnet i Sverige: 9104
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 30 Mars

Betydelse Holger

Holger är en förkortad form av det gamla nordiska mansnamnet Holmger (fornsvenska fsv: Holmgæirr). Namnet är ett s k variationsnamn, sammansatt av förleden ”holme” (fsv: holmber) och efterleden ”spjut” (fsv: gæirr). I Sverige förekommer under medeltiden även formerna Honger, Hunger och Holinger. I Domesday Book förekommer namnet bland de nordiska i formen Holengar. Bortfallet av ”m” som ger den nuvarande namnformen kan i Sverige beläggas från 1316.Namnet var ett modenamn i början av förra seklet och nu ökar namnet snabbt i popularitet igen. 31 december 2005 fanns det totalt 10 714 personer i Sverige med namnet, varav 2 096 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 72 pojkar namnet, varav 1100 fick det som tilltalsnamn.

Holmfrid

Populäritet idag: Oförändrad  
Placering på namntoppen 2018: Inte i topp 100 
Antal män med namnet i Sverige: 159
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0
Namnsdag: 30 Mars

Betydelse Holmfrid

Holmfrid är ett fornnordiskt mansnamn som ursprungligen var ett kvinnonamn. Namnet är sammansatt av holme och frid. Namnet finns omnämnt på en runsten; Ormar och Vifrid och Holmfrid och Kai och Tolv och Skrimme, dessa äkta makar läto resa stenen efter Tolv. Namnet Holmfrid är mycket ovanligt. Det senaste decenniet har ingen fått namnet som tilltalsnamn. 31 december 2007 fanns det totalt 268 personer i Sverige med namnet,varav 13 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

Halvklart och uppehåll

0 °C Vind 0,0 m/s Halvklart och uppehåll Känns som +0°Daggpunkt -1° Fuktighet 96% Sikt 24 km Soluppgång 05:22 Solnedgång 18:29 Dagens längd 13 h 7 min.

 

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 30 Mars.”

  1. Det är ofattbart att dessa misshandlande svin går fria, trots vittnen, skador, hot verbalt och i skrift, alltid samma svar ”åtalet läggs ner i brist på bevis”
    En gång blev jag så förbannad, ringde upp åklagaren som påstod att det inte fanns bevis trots att skador dokumenterats och en tjock bunt utskrivna mail. Frågade vad de behövde om inte dessa saker var bevis nog….hon slingrade sej och bara hänvisade till något jag inte minns nu, men jag tänker att de som slår duperar alla, även polis och åklagare. Josefins förövare var ju dessutom en hyllad skådis, så han var väl oantastbar.
    Nä jag blir så arg så jag kan inte ens tänka på det.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: