Fredag och ”Goäta”


Ja det är då helt säkert,jag hade en rejäl bit Entrecote som jag hade planerat på planka idag,fräste på den ett par minuter på var sida,salt,peppar och chiliflakes var kryddningen.

.Fixade till potatismoset som fick lite salt,timjan och västerbottenost med sig..Säger bara,ett glas rött till kocken.

Jag tror detta var den mest perfekta köttbit jag lagat till i min hela kockkarriär,rackarns så gott det blev,på plankan blev det baconlindad sparris,en liten champinjon och minitomat,coops beasås,bäst i test.

Tror jag fortsätter njuta en stund på balkongen,fläkten gör att det blir riktigt skönt under parasollet.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Fredag och ”Goäta””

 1. Åt skräpmat igår -på kusinens önskemål. Kusinen och hennes man är här den här veckan. Ett barnbarn har bott här hos mig hela veckan och lär bli kvar till på tisdag🙂😀🤗😎☀️
  Kram

 2. Den där plankan ser ju fantastiskt god ut – Nå, inte plankan,mendet
  som låg PÅ den. Önskar jag hade blivit inbjuden. Nästa gång, kanske! 🙂

  Gubben under det blå-vita parasollet ser himla bra ut.
  Vitt hår och vitt skägg plus blå skjorta – underbar färgkombination.

 3. Här har det också varit en varm kväll.
  Panikångestattacker kan nog vara lite olika, jag får en enorm smärta i käkbenet först, är jag snabb som sjutton att få i mej iskallt vatten då, kan jag ofta stoppa den, annars går det onda ner i bröstet, som om någon drar åt ett skruvstäd, det gör så ont att jag knappt är medveten om något annat och kan inte stå rak. Alla tror att det hjälper att andas djupt och lugnt, men det funkar inte så. Jag har av någon anledning lärt mej att iskallt vatten kan hjälpa, så jag brukar alltid ha vattenflaska när jag jobbar.
  Nu vet du lite mer om hur det kan vara, jag har haft detta sen 80-talet, det kan gå flera år utan och sen kan det komma helt oväntat, mer eller mindre ofta. Emellan gångerna tänker jag nästan aldrig på att jag har det.

  I morgon kör jag upp till Sandviken med ett stopp hos en vän utanför Motala.

  kram

 4. Äntligen sköna dagar/kvällar för balkonghäng, inte blir det sämre av en festmåltid som den du avnjöt.
  Fortsätt ha en skön kväll
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s