Dagens fakta 29 Oktober.


Dagens namn

Viola

  • Antal kvinnor:50 566(3 365 tilltalsnamn)
  • Antal män:6
  • Namnsdag:29 oktober

Betydelse:

Viola eller Wiola (ovanligare stavning i Sverige) är ett kvinnonamn med latinskt ursprung, med betydelsen ”viol”. Violetta är en form av namnet med betydelsen lilla Viola. Namnet har använts som dopnamn i Sverige sedan mitten av 1800-talet då det började ersätta den längre formen Violetta som förekommit sedan 1600-talet.
Namnet hade en popularitetstopp runt 1925 och decennierna däromkring och hör därför fortfarande till de 20 vanligaste kvinnonamnen. Namnet fick en uppgång i slutet av 50-talet och i början 60-talet genom filmen La violetera (1958). Det har också börjat öka igen under 1990-talet. Den 31 december 2009 fanns det totalt 59 134 personer i Sverige med namnet Viola/Wiola, varav 3 701 med det som tilltalsnamn[1]. År 2003 fick 425 flickor namnet, varav 19 fick det som tilltalsnamn.
Viola är också ett efternamn.Namnsdag: 29 oktober (sedan 1901).

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

-1 °C Vind 1,6 m/s Känns som -2° Daggpunkt -3° Fuktighet 81.9% Sikt 50 km Soluppgång 07:06 Solnedgång 16:00 Dagens längd 8 h 54 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Dagens fakta 29 Oktober.”

  1. Aha, ja tekniken är inte alltid så medgörlig. Jag trodde du skrev pilarna för att du inte kom ihåg vilken frukt det var, så när jag skulle somna klickade det till i huvudet och jag kom på att det nog var pomelo.
    Ha en fin dag,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s