Gårdagen inte så kul,men dyr.


Ja det kan jag tycka,,jag hade för ett antal dagar sedan bitit sönder en kindtand,den började göra ont på onsdagen,var till tandläkaren igår som undersökte tog några röntgenbilder..

Beskedet jag fick var att den måste rotfyllas,ett ingrepp som kräver ca 1,5 timme,tid som inte fanns nu.Hon gjorde en provisorisk lagning.Därutöver så fick jag 2 alternativ,dra bort tanden en kostnad på ca 2000 kr eller rotfyllning som skulle bli ca 3 ggr dyrare.Mitt beslut blev rotfyllning,jag vill behålla tanden.

Jag fick en ny tid som blev den 21/8 detta pga låg bemanning,semestrar.Men skulle jag få problem/ont så var det bara att ringa så skulle det skapas utrymme för den åtgärd som behövs,,betyder att någon annans tid måste strykas..Vilket jag hoppas inte behövs.Har inte ont i tanden nu,hoppas det håller till 21/8.

Förhoppningsvis kommer jag att få en fint fungerande tand,vilket gör mig glad..Denna glädje kommer väl inte plånboken att dela.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

8 reaktioner till “Gårdagen inte så kul,men dyr.”

 1. 33C just nu. Tur nog är det bara 35% luftfuktighet. Ovanligt torrt för vårt område.
  Brukar vara som i in jungel i vanliga fall.

 2. Det är ju oförskämt att få lov att vänta nästan två månader för att laga en tand!
  Är det så med alla tandläkare? Kan du inte gå till nån annan`? Lycka till, i alla fall!

  1. Ja visst är det lång tid,men jag tror att på grund av denna coronatid,med låg bemanning.Men om jag skulle få problem med tanden så skulle jag ringa och få en akuttid,men jag hoppas tanden funkar till augusti,så behöver ingen annan mista sin tid..Haé Kram.

 3. Oj inte kul med tandvärk!
  Skönt att hon fixade en provisorisk lagning så länge!
  Ser ut att bli en solig och fin dag idag.
  Ha det så bra!
  Kram!

 4. Å fy fasen, att det ska vara å dyrt att få behålla sina tänder. Hoppas den provisoriska lagningen håller till det är dags i Augusti
  Jag saknar en kindtand, men har en brygga, som tur är fick jag det på försäkringen då jag slog sönder den när jag dök från hästryggen ner i en cementplatta med huvudet före.
  kram

 5. Men din stackare… Skönt ändå att den provisoriska lagningen gör att du inte har ont nu i alla fall. Håller tummarna att det håller sig så fram till den tid du fått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: