Mat.1.a Oktober.


Hade en bit Nötbog i frysen som jag flyttade till kylskåpet igår.Tog fram den i morse så den skulle få rumstemp..Kryddade på den runt om med salt svartpeppar och timjan.Sedan in i ugnen som jag satt på ca 125 grader,där fick den vara till innertempen var 62 grader,lät den sedan vila i folie..Kokade några små potatisar,fräste även upp lite skivade champinjoner.På tallriken blev det en sås creme fraice paprika/chili och lite grönt.Smakade bra.Blev 2 lådor också.

I Glaset.

Maltig smak med inslag av honung, halm och apelsinskal. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck, till buffé eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Mat.1.a Oktober.”

  1. Ser supergott ut som vanligt! Du är imponerande duktig på detta med mat, känner ju kvinnor som är sämre på detta än vad du är. Och många män lever ju hellre på mackor än att lära sej laga mat.

    Limmareds glasbruk heter numer Ardagh glas, jag tycker de är trist att det inte får ha kvar sitt namn. Limmared är också känt för de många antikhandlarna och det brukar vara en antikvecka varje år, en av handlarna har varit med i något TV-program, tror det hette antiksommar. Där finns också glasets hus, som du nog minns att jag skrivit om vid några tillfällen.
    HA en fin dag,
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: