Lite Nytt,lite gammalt,lite mat


Kollade på nyheterna häromkvällen,lite trött i mössan,men så hörde jag att äldreboendet Tallmon nämndes,klarvaken blev jag,det handlade om Coronan.Plötligt dök min brorsdotter Theres upp i rutan hon är sjuksköterka i kommunen,hon jobbar på kommunens äldreboende Tallmon,lugn och fin.

Idag på eftermiddagen så plingade det på min dörr,utanför stog en postnord gube med ett paket..Jag hade näthandlat,hade räknat med att få hämta paketet på Willys,men tji fick jag,leverans vid dörren,inte så dåligt.Vad hade jag handlat nu måntro,jo en ny vinterjacka,den gamla som jag tyckt så mycket om,har tjänat ut..Bilden här nedan visar jackan,men min är ”Armegrön”

Ja sedan var det maten idag,jag hittade ett recept som jag modifierade lite,det kom från Norge,potatisbiff..Det var väldigt enkelt,det blev 6 st biffar,så det blir 2 lådor..Jag stekte en lunchkorv som jag halverade,jag brukar alltid ha lite chilipulver på korven när jag steker den.Lite grönt och 2 biffar fick göra korven sällskap på tallriken.Smakade riktigt bra,väl värt att prova.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Lite Nytt,lite gammalt,lite mat”

 1. Även utan coronan beundrar jag de som jobbar inom vården, de gör ett fantastiskt jobb. Roligt att se brorsdottern i rutan.
  När favoritplagggen är slut känns det som att ta farväl av en gammal kär kompis, snygg ny kompis som jag hoppas du kommer att bli lika nöjd med som den utslitna.
  Potatisbiffarna, de liknar smeten till kroppkakor.
  ha en finfin dag,
  kram

 2. Gud välsigne alla, som jobbar på äldeboenden! Vilket påfrestande jobb!
  Här har opp-och-ner med tempen som vanligt. I förrgår var det under
  fryspunkten, och i dag är det 19 plusgrader med sol.
  Snygg jacka du skaffat dej!

  Betr. veggiebiffar – Jag köper djupfrysta såna; tar 1 minute i micron.
  De flesta har indiska kryddor och smakar gott med salsa och sur grädde till.
  Billiga är dom också. 🙂

  1. Ja alla som jobbar inom vården ska ha all credit som finns.Det var jätteenkelt att fixa till dessa potatisbiffar goda blev dom också..Ja jag gillar den nya jackan..Jag har -2,3 just nu..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: