Mat idag å.


Eftersom jag har ganska gott om lax i frysen,och den kan ju inte ligga där hur länge som helst.Tog fram 2 bitar i morse,när dom tinat så strödde jag över rikligt med salt,svartpeppar och citronpeppar,sedan fick bitarna vila i drygt 5 timmar,sedan satte jag fart på röklådan..Efter ca 25 min var det klart.

Ser väldigt bra ut..När sedan magen kallade på uppmärksamhet så kokade jag lite potatis och rörde ihop en sås på creme fraice/kaviar/dill salt och peppar.Det blev en tallrik med en liten rulle gravad lax,den rökta laxen,potatis, såsen och lite grönt,,lovar det smakade förbaskat bra.Tror tametusan det får bli samma i morgon,så jädrans gott blev det..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Mat idag å.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: