Blev en favorit på Tallriken.


Det tror jag inte undgått någon,att jag tycker om Isterbandlådan,den variant jag lärde av lillasyster yster.Finns nästan inget enklare att laga till..Jag tar en färdig potatisgratäng 800 gr och 2 isterband,som jag tar av skinnet och skär ner isterbandet i små bitar.Sedan rör jag ihop korv och potatis i en bunke,saltar och pepprar en aning..Ner i en form därefter toppas med riven ost..In i ugnen 200* i ca 25 min,eller till fin färg.På tallriken blev det även lite tomat,gurka och rödbetor..Verkligen jättegott.Blev 2 lådor också.

I glaset hade jag en röd Italienare,som jag fått av sonen som inte var speciellt impad av vinet,,men faktiskt till denna rätten funkade det riktigt bra.. Enzo BartoliPiemonte, 2019. Kryddig smak med inslag av fat, körsbär, kanel, pomerans, kakao och mogna jordgubbar. Jag hoppar Nubben idag.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Blev en favorit på Tallriken.”

  1. Det gäller att välja rätt vin till maten, det är en sak jag skulle vilja kunna.
    Att din isterbandslåda är en favorit, har nog ingen missat, med en god sak kan man inte påminna för ofta om.
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: