Blev riktigt gott på tallriken.


Jag hade ju planerat denna rätt till nästa vecka,saknade en viktig beståndsdel.. Pankon att panera i,,var in på butiken i morse,,tror ni jag hittade någon panko, nä tomt på hyllan,Skit också..Lite besviken var jag,bestämde när jag kom hem, att jag testar ändå idag med vanligt ströbröd,sagt och gjort.Kokade potatis, hackade persilja,tog fram sheddarosten,skar kassler i stavar. När potatisen var klar så mosade jag den,smakade av med salt och svartpeppar,rörde ner ca 70 gr mozarella,lät sedan moset kallna.När det blev dags för nästa moment,plattade ut lite av moset till en rektangel,lade på en skiva ost och en bit av kasslern, rullade ihop,såg till att det var täppt på ändarna,rullade sedan i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd,detta upprepas,blev 6 rullar.. Fritterade sedan i majsolja till fin färg.. På tallriken sedan lite grönt, tomat, gurka,sallad och chilimajo,smakade bra.

I glaset blev det den Spanska röda Dominio Alto,som vi testade i Uppsala förra helgen.Den funkade bra även till denna rätt.

Har en beställning inne på Bolaget av två nya viner som ska testas framöver.Ett från Italien och ett från Spanien.Spännande..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Blev riktigt gott på tallriken.”

  1. Det blev ju bra utan pankon, du får prova det någon annan gång.

    Jag kopierade detta om havsörnar från SLUs artdatabank:
    ”Den långt utdragna häckningsperioden innebär att örnarna normalt lägger bara en kull, men om den nylagda kullen förloras av någon anledning på ett tidigt stadium har det hänt att fåglarna kunnat lägga om.”
    Så nu hoppas jag att örnparet som förlorat sina ungar startar om, kanske i ett annat bo.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: