Dagens fakta 20 Juni.


Dagens namn

Linda

 • Antal kvinnor 52 314 st (38 160 tilltalsnamn)
 • Antal män 3 st
 • Namnsdag 20 juni

Betydelse:

Kvinnonamnet Linda är en kortform av namn som slutar på -lind, -linda, -linde, exempelvis Belinda, Melinda, som i de flesta fall har engelska engelskspråkligt och från början tyskt ursprung.Slutdelen anses komma från tyskans lind som betyder mjuk eller mild, kan även betyda kärlek.
Kortformen blev populär i Europa slutet av 1700-talet, och har använts i Sverige sedan början av 1800-talet. Det var här länge ovanligt och fick sin första egentliga popularitets period först på 1950-talet. Det stora genombrottet kom dock på 1970-talet 1970- och 1980-talet då namnet ökade tiofaldigt och tidvis var ett av de 3-4 vanligaste namnen på unga flickor. Det minskade sedan snabbt under 90-talet och finns nu i början på seklet inte längre bland de 100 vanligaste flicknamnen.Namnet Linda härstammar även från spanskan, Linda på spanska betyder ”vacker”.

Kalender med temadagar 2021<> 20 Juni,Internationella surfdagen *
Världsdagen för flyktingar *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+10 °C Vind 3,1 m/s Mest klart och uppehåll Känns som +9° Daggpunkt +6° Fuktighet 76.7% Soluppgång 03:18 Solnedgång 22:25 Dagens längd 19 h 7 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 20 Juni.”

 1. Internationella surfdagen, då borde det väl inte strula när jag vill ut på nätet?!
  Ja, mina sniglar får vara kvar, det dumma är att vissa inte vet hur mördarsniglar ser ut och dödar alla stora slemmiga saker, men dessa håller sej förhoppningsvis hos mej.
  Ha en skön slappardag,
  kram

 2. Vi hade lite svalare men nu kommer solen och det känns väldigt tryckande så det blir nog både åska och regn. Linda då tänker hag på Linda Gayle Lewis. Jerry Lee Lewis syster. Jag känner själv ingen som heter Linda men det är ett fint namn. Härlig fakta man fick reda på om namnet

  Ha det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: