Dagens fakta 2 Juli.


Dagens namn

Rosa

 • Antal kvinnor 4 109 st (1 617 tilltalsnamn)
 • Antal män 11 st
 • Namnsdag 2 juli

Betydelse:

Rosa, kvinnonamn av latinskt ursprung med betydelsen ”ros” men kan också betyda ”blomma”. Rosa är mycket ovanligt som tilltalsnamn bland dagens barn. I äldre generationer är namnet vanligare men det har aldrig tillhört de vanligaste. Den 31 december 2005 fanns det totalt 4601 personer i Sverige med namnet Rosa, varav 2337 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 31 flickor namnet, varav 3 fick det som tilltalsnamn. Namnet betyder ”Blommaren” och det betyder att Man är glad och blommar ut. Det kan ochså betyda sommar

Rosita

 • Antal kvinnor 2 721 st (1 162 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 2 juli

Betydelse:

Kvinnonamnet Rosita är en spansk diminutivform av Rosa. Namnet är relativt ovanligt. De senaste åren har endast några enstaka flickorvarje år fått namnet som tilltalsnamn. Det finns 2782 kvinnor som har förnamnet Rosita. Av dessa har 1192 namnet Rosita som tilltalsnamn/förstanamn. Namnet är vanligast band de kvinnor som är mellan 50 och 70 år. Namnsdag: (1986-1992: 17 maj).

Kalender med temadagar 2021<>2 Juli Rosens dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+14 °C Vind 7,0 m/s Halvklart och uppehåll Känns som +12° Daggpunkt +11° Fuktighet 82.1% Soluppgång 03:25 Solnedgång 22:22 Dagens längd 18 h 57 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Dagens fakta 2 Juli.”

 1. Rosa på rosens dag, passande.
  När jag var barn fanns det en affär här som hette Rosas, idag är det en s.k sommarbutik där de säljer sport/fritidskläder och vi säger fortfarande Rosas, haha.
  Rosa hade en dotter som gifte sej med en tysk som startade Rosas korv som numer är ett välkänt namn och ligger i Löttorp.
  Ha en fin dag,
  kram

 2. Se där alla kossors namnsdag! Ursäkta alla tväbenta Rosor!
  Här har dagen startat som den ska med värme och sol. Hoppas det fina vädret håller i sig. Vi ska till Vallarna i Falkenberg ikväll. Får se vad dom bjuder på. Många skratt kanske, Det finns i alla fall garanti på en vacker natur!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: