Dagens fakta 17 Augusti.


Dagens namn

Valter

 • Antal män 10 341 st (3 666 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor 2 st
 • Namnsdag 17 augusti

Betydelse:

Mansnamnet Valter, Walter kommer av det tyska Waltherti som är sammansatt av två ord som betyder makt och krigare. Betydelsen är alltså ungefär mäktig krigare. Namnet är vanligt bland våra pensionärer och de allra yngsta. Den vanligaste stavningen bland de yngre är med V ungefär dubbelt så många har den stavningen jämfört med än med W i Sverige. 31 december 2009 fanns det totalt 13 174 personer i Sverige med namnet Valter eller Walter, varav 2 931 med det som tilltalsnamn. År 2009 fick 215 pojkar det som tilltalsnamn.

Verner

 • Antal män 5 120 st (318 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 17 augusti

Betydelse:

Mansnamnet Verner, Werner är av tyskt ursprung. Det finns flera tolkningar av betydelsen. Enligt en förklaring är namnet bildat av namnet på folkslaget varner och ett ord som betyder krigare. Enligt en annan tolkning är betydelsen ungefär beskyddare. Som mest populärt var namnet kring förra sekelskiftet. 31 december 2005 fanns det totalt 10 023 personer i Sverige med namnet Verner eller Werner varav 1 097 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 56 pojkar namnet, varav 4 fick det som tilltalsnamn.Namnet ökar stadigt bland nyfödda. Namnsdag: 17 augusti, (1901-2000: 29 januari).

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+17 °C Vind 7,3 m/s Mulet och regn Känns som+16° Daggpunkt+15° Fuktighet88% Soluppgång 05:05 Solnedgång 20:42 Dagens längd 15 h 37 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 17 Augusti.”

 1. Jag hörde att det var klass 1-varning hos dej, på grund av regnet, men man kan ju hoppas att prognosen är som vanligt – fel.
  Hoppas du haft en fin dag,
  kram

 2. Jag jobbade med en Valter en gång. Han bröt på nåt språk och jag gissade att han kom från Tyskland. Det visade sig att han pratade gotländska. Haha! Det ”språket” hade jag inte hört där uppe i norr där jag bodde och Babben var inte ”uppfunnen” ännu 😀

  Ha en finfin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: