Dagens fakta 23 Augusti.


Dagens namn

Signe

 • Antal kvinnor 21 271 st (8 624 tilltalsnamn)
 • Antal män 6 st
 • Namnsdag 23 augusti

Betydelse:

Signe betyder ”den välsignade”. Signe är även ett fornnordiskt kvinnonamn med betydelserna ny och seger (sig-ny). I sagans värld betyder Signe konungens dotter som älskar alla som älskar henneFram till 1800-talet användes det främst i Skåne, men sedan spreds det över hela landet. I början av 1900-talet hörde det till de allra vanligaste flicknamnen, och namnets popularitet ökar nu åter.Den 31 december 2005 fanns det totalt 17 291 personer i Sverige med namnet Signe varav 8 176 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 318 flickor namnet, varav 104 fick det som tilltalsnamn. Äldsta belägg i Sverige, år 1382.

Signhild

 • Antal kvinnor 1 124 st (303 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 23 augusti

Betydelse:

Kvinnonamnet Signhild är ett gammalt nordiskt namn bildat av ord som betyder seger och beskydd eller strid. Se också Signe.De flesta som heter Signhild är över 80 år.31 december 2005 fanns det totalt 2 267 personer i Sverige med namnet Signhildvarav 714 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 3 flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 23 augusti, (1986-1992: 25 september).

Kalender med temadagar 2021<>23 Augusti
Internationella dagen till minne av slaveriet och dess avskaffande * Köttbullens dag *

LOKALT VÄDER I UPPSALA

+7 °C Vind 2,6 m/s Klart och uppehållsväder Känns som+5° Lufttryck1024 hPa Daggpunkt+7° Fuktighet100% Sikt10 km Soluppgång 05:22 Solnedgång 20:20 Dagens längd 14 h 58 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

7 reaktioner till “Dagens fakta 23 Augusti.”

 1. Jag känner en som heter Signhild och hon är en blogg- och fb vän. Henne har jag träffat några gånger då vi bodde i Vaggeryd. Ser att det inte finns så många med det namnet nu. Signe ser jag att det finns fler av.

  Nu fick man reda på lite mer än namnsdagar och det tackar jag för. Då borde man ha ätit köttbullar i dag ;). Hemskt att det funnits slaveri.

  Ha en fin början på den nya veckan
  kram

 2. Inga köttbullar för mej!
  Jag komenterade i förra inlägget men blev störd samtidigt och vet inte om jag publicerat eller raderat. Hur som helst, så bra att du har ett tekniskt snille i sonen så du fick med allt från gamla till nya datorn.
  Ha en fin dag,
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: