Nu är den Igång ”Musikhjälpen”


Årets Tema..För en värld utan barnarbete.

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Trots det tvingas just nu 160 miljoner barn i världen till barnarbete. De sliter på stekheta åkrar, utsätts för gifter i osäkra fabriker, kryper i trånga gruvgångar och städar bakom stängda dörrar där ingen ser vad som händer.

Programledare i år..Den 13 december låser Musikhjälpen in Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia i en glasbur på Gamla torget i Norrköping.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Nu är den Igång ”Musikhjälpen””

  1. Hej Hebbe, ja det är inte bra att barn måste arbeta istället för att gå i skolan. Skolan är viktigast för en bra framtid för alla barnen.
    Fast då min dotter var 11 år blev jag sur på henne efter all tjat om pengar. Eftersom jag var ensamstående mamma kunde jag inte ge henne allt det hon önskade. Så jag tog ett dåligt betalt arbete för henne och mig, vi delade ut reklam tillsammans på lördagar. Arbetet stod i mitt namn så jag betalade skatt på den lilla betalningen. Efter allt slit lördagen, kunde vi få dela på 70 kr. Vi höll nog på ca 1 år. Anledningen till slavjobbet från min sida var, att visa det inte är bara gå till bankomaten och det kommer ut pengar men måste jobba också. Något lärde hon sig, för idag som 25 åring går hon på 5 årig utbildning på högskolan 😀
    Ha en bra torsdag. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: