Dagens fakta 18 December.


Dagens namn

Abraham

Hur många heter Abraham?

 • Antal män som heter Abraham 1 639 st (697 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor som heter Abraham 221 st
 • Namnsdag Abraham 18 december
 • Vanliga smeknamn Abraham Abbe

Vad betyder Abraham?

Se Abraham (patriark) för den Bibliska karaktärenMansnamnet Abraham är av hebreiska hebreiskt ursprung och betyder folkets fader, eller fader till många. Enligt judendom judisk, kristendom kristen och islamisk tro hebréernas stamfader. Detta kommer sig av att Abraham fick två söner; den ene hette Isak, som föddes av hans fru Sara, israeliternas stamfader. Tillsammans med sin tjänstekvinna Hagar, fick Abraham en son som hette Ismael, som i sin tur blev stamfader åt ismaeliterna.Det är framför allt i Första Moseboken som Abrahams liv skildras. Där sägs att Herren lät honom betrakta stjärnorna, för att visa honom hur talrik hans avkomma skulle bli.1 Mos 15:5-6 Och Herren förde honom ut och sade: ”Se upp mot himlen och räkna stjärnorna, om du kan! Så talrika skall dina ättlingar bli.” Abraham trodde Herren, och därför räknade Herren honom som rättfärdig. Abraham är ovanligt som namn i Sverige. Ett fåtal pojkar varje år får det som tilltalsnamn.

Kalender med temadagar 2021<>18 December
Internationella migrationsdagen *Kakans dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+7 °C Vind 6,2 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +3° Daggpunkt +3° Fuktighet 78.9% Soluppgång 08:56 Solnedgång 14:37 Dagens längd 5 h 41 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Dagens fakta 18 December.”

 1. Dessa Kalmariter, den man som åkt dit för sexuellt utnyttjande eller om det är våldtäkt, i Oskarshamn är också från Kalmar.
  Oj vad mycket du kör, min bil går nog normalt bara ett par mil i månaden, men vissa dagar behöver den gå längre, jag gillar ju att gå och cykla och ibland åker jag med någon annan.
  Ha det fint,
  kram

 2. Kakans dag? Jomen det kan jag absolut tänka mig att fira 🙂 Men då måste jag inhandla kakor först, det är tomt i förrådet med såna… Undrar vem som har tuggat i sig alla som fanns där??? 😉

  Ha en braig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: