Dagens fakta 7 Augusti.


Dagens namn

Denise

Hur många heter Denise?

  • Antal kvinnor som heter Denise 3 780 st (2 094 tilltalsnamn)
  • Antal män som heter Denise 4 st
  • Namnsdag Denise 7 augusti

Vad betyder Denise?

Kvinnonamnet Denise är den feminina formen av Dennis som är ett engelskt namn som kan härledas till det grekiska Dionysos som troligen betyder ”son till Zeus”.Men att vara ”son till Zeus” eller rättare sagt ”dotter till Zeus” är också väldigt bra.Det betyder att man är en person som får många gåvor.Så namnet kan betyda ”dotter till Zeus” eller ”Personen med många gåvor” eller både och. Namnet började användas i någon större utsträckning i Sverige först efter andra världskriget.Det dök upp i den svenska namnsdagslistan år 2001. 31 december 2005 fanns det totalt 3 009 personer i Sverige med namnet varav 1 774 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 100 flickor namnet, varav 61 fick det som tilltalsnamn.

Dennis

Hur många heter Dennis?

  • Antal män som heter Dennis 16 996 st (12 481 tilltalsnamn)
  • Antal kvinnor som heter Dennis 13 st
  • Namnsdag Dennis 7 augusti

Vad betyder Dennis?

Mansnamnet Dennis är ett engelskt namn, som via den franska formen Dénis kan härledas från det latinska namnet Dionysius, vilket betyder ”(vigd) åt Dionysos” och syftar på den grekiska fruktbarhets- och naturguden Dionysos vars namn troligen betyder ”son till Zeus”. Dennis började användas i Sverige i början av 1900-talet men blev riktigt populärt först sedan det kommit in i almanackan på 1980-talet. Dennis används även som efternamn, både i Sverige och utomlands.Namnsdag: 7 augusti, (1986-1992: 23 maj)

Kalender med temadagar 2022<>7 Augusti
Hembygdsgårdarnas dag,,,Världsvänskapsdagen

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+9° C Vind 0 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +9° Daggpunkt +8° Fuktighet 98 % Sikt 50000 m Soluppgång 04:40 Solnedgång 21:10 Dagens längd 16 h 29 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Dagens fakta 7 Augusti.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: