Veckans melodi..1


Där björkarna susa är en visa om sommar och om kärlek. Den är skriven av Viktor Sund och tonsatt av Oskar Merikanto 1916. Sången spelades in första gången på skiva 1919 av Oscar Bergström på en 78-varvare tillsammans med melodin ”Sverige”.Nu ska vi lyssna på när Roland Cedermark spelade melodin på sitt dragspel 1984..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Veckans melodi..1”

  1. Hej där Hebbe,
    Jag gillar dragspelsmusik, fioler, trumpet men med mer temp. Bruce Springsteen turnerade med ett gäng och spelade folkmusik, typ dragspel och fler instrument. Oj vilken konsert det var i Globen, helt otroligt så bra det var. Denne dragspelsman är duktig, men lite för sakta för mig 😀
    Ha det bra.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: