Kommer ni Ihåg…


Expert

Elektronikkedjan Experts butik i Gallerian i centrala Stockholm.
Experts butik i Gallerian i centrala Stockholm. Foto: Leif R Jansson/TT…Artikel ur Aftonbladet.

Elektronikkedjan Experts historia börjar på 1950-talet då ett antal fotohandlare gick ihop och bildade Linkopia, en ekonomisk förening. 1962 startade radiohandlare inköpsorganisationen Samex, som 1971 skulle byta namn till Expert och 1975 slås ihop med Linkopia.Gunnar Nygren, som var vd för Samex, hade tidigare tagit initiativ till en internationell organisation för hemelektronikkedjor som fick säte i Schweiz och hette Expert International.

Svenska Expert gick i konkurs 2012. Vid tidpunkten för konkursen hade Expert 73 butiker och 63 franchisetagare. De senare omfattades inte av konkursen.Noterbart är också att Expert i mitten på 00-talet slukade kedjan Power, tidigare City Stormarknad, som köptes från Coop.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Kommer ni Ihåg…”

 1. Oh ja, visst minns jag Expert. Där köpte jag en inspelningsbar dvd-spelare som fortfarande fungerar.
  Tror även att jag fick en del foton framkallade där.

 2. Expert minns jag men inte Linkopia,
  jag minns att det var utförsäljning på knalleland när Expert gick i kk, men jag är inte så mycket för att trängas på rea så jag brydde mej inte om att göra några fynd.
  kram

 3. Visst minns jag Expert.
  Jag minns också Linkopia väldigt väl eftersom jag som ungdom jabbade i en fotoaffär.
  Kedjor och affärer kommer och går.
  God helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: