Det blev Torsk på planka idag.


Ja fyrkantig fisk,men inte från ICA,den kom från COOP men ganska lika.. Jag Panerade två bitar i en blandning av vanligt ströbröd och panko..Potatismoset, salt svartpeppar lite riven ost och ett ägg.Gjorde i ordning plankan spritsade ut moset,på med en tomat och lite citron,,in i ugnen 15 min med grillelementet på.Lade därefter på lite remouladsås. Blev riktigt gott,i glaset en röd Rioja en riktig goding.Många säger att till fisk ska det vara vitt,vet ej vem som bestämt detta.Det bryr jag mig inte om,jag gillar rött..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Det blev Torsk på planka idag.”

 1. Man kan välja vilken färg man vill numer, har jag lärt mej, antar att rödvinet var kraftigare förr så de passade bättre till kött än fisk, men det är min egen fundering. Jag föredrar också rött, vitt är mer sommar för mej.
  Det ploppade upp ett minne här,
  på restaurangskolan fick man lära sej ”rött till kött, vitt till fisk” och att bubbel passade till allt. När vi hade prov och skulle välja drycker till olika menyer, skojade många att de skrev genomgående champagne.
  Men jag har sett på film att det passar med whisky och vodka också, haha.
  Ha en fin dag
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: