Veckans melodi..3


” Jalous Heart ” är en klassisk C&W – låt skriven av den amerikanska countrymusiksångaren Jenny Lou Carson . I mitten av 1940-talet tillbringade den nästan sex månader på Country & Western-listorna.Den populäraste version kommer här..Noble Ray Price (12 januari 1926 – 16 december 2013) var en amerikanskcountrysångare, låtskrivare och gitarrist. Hans breda baryton anses vara bland de bästa manliga rösterna inom countrymusiken, och hans innovationer, som att driva countrytakten från 2/4 till 4/4, känd som ”Ray Price-takten”, hjälpte till att göra countrymusik mer populär.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Veckans melodi..3”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: