Dagens fakta 5 Maj.


Dagens namn

Erhard

Hur många heter Erhard?

  • Antal män som heter Erhard 432 st (45 tilltalsnamn)
  • Namnsdag Erhard 5 maj

Vad betyder Erhard?

Erhard är ett mansnamn med Tyskland tyskt ursprung, bildat av er – ära, och hard – hård,stark (”starkt i ära”), det kan även betyda nyfiken. Erhard är ett ovanligt namn. Det hade en viss popularitet kring förra sekelskiftet, men numera förekommer namnet endast som andranamn.31 december 2005 fanns det totalt 581 personer i Sverige med namnet,varav 75 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 4 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 5 maj (sedan Namnsdag#2001 års namnsdagslängd 2001). I äldre tiders almanackor (före Namnsdag#1901 års namnsdagslängd 1901) hade Erhard namnsdag den 8 januari, till åminnelse av en tysk biskop som levde på 700-talet, men var sedan borttagen ur almanackan fram till 1986.

Gotthard

Hur många heter Gotthard?

  • Antal män som heter Gotthard 852 st (34 tilltalsnamn)
  • Antal kvinnor som heter Gotthard 3 st
  • Namnsdag Gotthard 5 maj

Vad betyder Gotthard?

Mansnamnet Gotthard är forntyskt och sammansatt av ord md betydelsen Gud och hård.I almanackan finns namnet till minne av en biskop på 1000-talet, Sankt Gotthard.Sankt Gotthardspasset i alperna som är uppkallat efter honom.Gotthard hade en viss popularitet kring förra sekelskiftet, men numera är det nästen inga pojkar som får namnet som tilltalsnamn.31 december 2005 fanns det totalt 1526 personer i Sverige med namnet,varav 96 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 2 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 5 maj, (under perioden 1993-2000: 15 december).

Kalender med temadagar 2023<>5 Maj
Barnsäkerhetens dag..Internationella barnmorskedagen *
Internationella kebabdagen * Internationella tubadagen
Byxfria dagen..Internationella handhygiendagen * Grillens dag
Internationella Ragdolldagen *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

-4° C Vind 0 m/s Klart och uppehållsväder Känns som-4° Lufttryck 1032 hPa Daggpunkt-4° Fuktighet 93 % Sikt 47810 m Soluppgång 04:34 Solnedgång 21:00 Dagens längd 16 h 25 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Dagens fakta 5 Maj.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: