Gjort framsteg i Släktforskningen..


Jag hittade en bild som fanns i Västerbottens Museums samlingar..

Tre av min farmors bröder utvandrade till Nodamerika den förste som for Jonas Peter Eliasson 1905..Hans bror Elias Albert Eliasson for 1906..1913 kom Jonas Peter hem till Ormsjö för att hälsa på,när han återvände till Nordamerika så följde brodern Erik Alfrid Ingemar Eliasson med,med på den resan var även Karl Karlsson en kamrat från byn..Nu var målet Kristino i Canada..Ingen av bröderna var särskilt bra på att hålla kontakt med sin hembygd.Ett av få är bilden ovan,avsänd från Kristino Canada år 1913…

Den Karl Karlsson som syns på bilden med bröderna Eliasson är brödernas kusin.Carl Verner Calsson född 17-8-1885.Han utvandrade till Canada 1909 målet var Kristino där Jonas Peter fanns.Jonas och Carl kom hem på besök 1913,återvände till Canada.Carl Verner återvände till Sverige 1929,Han gifte sig 1932 med Adele Kristina Jonsson.Dom fick inga egna barn,hade en fosterdotter Karin.Hustrun Adele avled 20-6 1940.Carl avled hastigt på Dorotea sjukstuga 1951 han blev 65 år..Carl Verner och min far Karl A V Häggström var tremänningar..

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

2 reaktioner till “Gjort framsteg i Släktforskningen..”

 1. Säger som Augusta – spännande!
  Och vad roligt när du gör framsteg, och lär känna dina förfäder en liten aning.
  Mitt tålamod räcker inte till släktforskning.
  Kram

 2. Så spännande! Fina bilder också. Men ingen blev särskild gammal i USA eller Canada. Men hoppas att de var lyckliga där.
  Vad duktig du är på släktforskning.
  Ha en bra dag. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: