Norrland,minne 3.


Dessa ack så fina men  farliga svampar växer på tomten invid min brors hus.Visst är det en vacker svamp,ser ut som,,,,,(där tar fantasin vid),dessa små som liksom tar hand om varandra.Jag får nästan en känsla av ett ,,mor/ barn förhållande där modern varsamt håller sin arm om sitt barn.Svampbilderna har jag lånat av min bror.Här har jag kört upp på Blaikfjället,vägen i bilden leder mot Vilhelmina,på detta fjäll finns landets största sammanhängande myrplatå,,i denna storslagna karga natur,känner man sin litenhet,men även en stor tacksamhet att få vistas mitt i det stora.Långseleån som här rinner ner mot Ormsjö,här fiskas Harr och annan ädelfisk.Vattnet som är orsak till att norrlands inland är befolkat.Människorna följde vattenvägarna för att finna platser som lämpade sig för ett nybygge,så var det när den förste nybyggaren Johan Olofsson Nyberg med hustru Anna Jönsdotter år 1733 slog sig ner och blev Ormsjös första invånare.Det är inte så dumt att sitta och njuta av något gott i glaset ochsamtidigt bara finnas till, och låta tankarna göra vilka krumsprång som helst.Mitt i allt detta stora karga,fick jag syn på denna lilla späda gran som tycker annorlunda,den har funnit sin karga men ack så trånga plats i livet,,tvivlar på att den får uppleva vuxen ålder.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

10 reaktioner till “Norrland,minne 3.”

 1. Men vilka fina svampbilder, det gäller att ha sinne för dom små detaljerna. Man riktigt känner stillheten och tystnaden i bilderna. Men gosse,Harr som är så gott, och du ser ut att må gott där du sitter..*ler*..
  Ha en fin,fin dag..
  Kramiz♥

 2. Det har blivit många turer till landet för dig i år 🙂

  Dina svampbilder och speciellt den i mitten är så bra att du kunde göra en tavla av den 🙂

  Kram

 3. Har du kravlat omkring på mage och tagit korten?? Vad menar du med du med att fantasin tar vid??? ;)Här är det 18.2 + nu Skickar upp några solstrålar till dej! kram♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s