Norrlands,Minne 4.


 

När jag är ute och åker på någon av alla skogsbilvägar,så ser jag ibland som här en grön fin matta av blåbärsris och dessa unga ibland späda tallarna,jag får nästan lust att som mors lilla Olle traska runt och få höra någon som lufsar där.
Här rinner Ornbäcken ut i Ormsjön,,bilden tagen straxt före kl 13 solljuset kommer in från höger  och lyser upp den vänstra strandkanten medas den högra ligger i djup skugga,holmarna mitt i bild skapar ett fint djup i bilden.Tycker jag.En liten fundering bara,,Vackrare än så här behöver man väl inte bo.Jag kommer att tänka på Ted Gärdestads fina melodi,,Sol Vind Och Vatten,,jag tycker om denna typ av bild,med vidderna,vattnet och grönskan.Här syns tydligt vad som komma ska,,hösten är på väg den har börjat att måla om naturen i  gult,rött och brunt.Även myren ställer om sig till höst,inga fler bärplockare ska vandra fram här i år,kanske kommer det att sitta någon älgjägare här på pass,vem vet.Denna Tjäderfamilj höll till på vägen intill stugan,jag blev stående ganska länge,,dom gav mig det arga ögat,sträckte på sina halsar,med näbben i vädret,som om dom menade,,vad har du här att göra,,Gubbstrutt.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

10 reaktioner till “Norrlands,Minne 4.”

 1. Så fina bilder du isar från Norrland..ja visst är det vackert ute i batuen..och nu snart..när löven kommer att ändra färg….Hösten..frgena..mycket fint.
  Kramen!! haä…

 2. Visst är det underbart med sol, vind och vatten! Frihet!! Mycket vackra dessa flugsvampar…riktiga sagosvampar som sätter fart på fantasin! Kramiz

 3. Det där är norrland det, vidderna och bergen i bakgrunden, så vattnet däremellan.
  Jag älskar till och med bilden av myren. Det tillhör barndomen när man traskade på kostigarna över myren…
  Kram vännen

 4. Vilka härliga bilder du tar.Tack för det! Nu jag kan resa en del i fantasin iallafall.
  Jag får se ju se lite av Norrland iallafall. Det finns massor med ”vita fläckar” på kartan och de flesta är däruppifrån när det gäller mig.

 5. vilka underbara bilder hebbe, det är så fantastiskt, och du får verkligen in djupet. och vidderna med din kamera, tack så roligt och härligt att se dom kramar biggan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s