Onsdag i Ayia Napa.


Min dag startade tidigt jag var ute på byn före halv 8:a.Jag kördetill Ayia Napa Sculpture Park,ett område precis i kanten av byn,parken växer lite varje år,vet inte hur många verk som finns där på området som är ganska stort,och större lär det bli.page10

Därefter körde jag ner till hamnen,där det var ganska lugnt,inte mycket folk i rörelse denna tidiga timma.Turistskeppet ”The Black Pearl” låg inne och väntade på turister..Dimitris båt ”Afrodite” såg jag  ligga förtöjd vid kajen,mest nöjd var nog skeppskatten som vilade på ett bord.På tillbakavägen fick jag syn på två robotliknande figurer,som när jag kollade närmare var gjorda av en massa skrotdelar från bilar, motorcyklar.Riktigt fräsiga var dom.Fotade även ett blommande träd med vackra blommor.page11

Lite senare på dagen gjorde vi en tur till Deryneia som ligger direkt intill gränsen mot Turksidan,beklämmande att se att det fortfarande efter så många år fortfarande är som en spökstad i denna del av Famagusta.Det enda liv jag kunde se var några Fn soldater i ett vakttorn,och en bonde som vallade några kor.page12

På hemvägen stannade jag till vid en vik Konnos Bay ett mysigt område i Cavo Grecos Nationalpark,fann där i kanten en bild på en säkert saknad medlem i någons familj.Senare mot kvällningen blev det dags för mat,Eva bestämde att det blev Sacramento,vi var dom första gästerna,Barbara tog emot ossmed öppna armar och sa att vårt bord hade väntat på oss.Här finns en fräsch salladsbuffé,som vi startade med,jag tog en plankstek på Sacramentos sätt,och en stor Keo.Smakade som vanligt mycket bra.page13

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Onsdag i Ayia Napa.”

 1. Vad häftigt med alla skulpturer, samt robotarna.
  Tråkigt med spökstaden när det kunde bli så vackert och levande.

  Ha de fortsatt fint,
  Kram

 2. Är man uppe med tuppen så blir dt mycket gjort och många upplevelser. Sorgligt med Famagusta. Jag läste någonstans att det är fred på gång eller har jag drömt det?? Kram

 3. Vilka härliga dagar du har! 🙂 Det var ju just på Cypern som Anders gjorde sin FN-tjänst, så i nåt torn liknande det där har han säkert stått och spanat 🙂

 4. Så härligt ni ser ut och ha det tillsammans med era vänner.
  Dom två robotliknande figurerna ser ut som Transformers, som man kan förvandla till bilar och motorcyklar.
  Trevlig helg!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s