Torsdag i Ayia Napa.


Jag blev lite förvånad när det hördes ljud från poolbaren reda 06:15 i morse,sen pratades det Grekiska,jag kände igen Dimitris röst,Hmm varför så tidig!!.Gick ner i 8 tiden för en kopp kaffe,fick då höra av Dimitris att det var en grupp greker på semester,dom skulle på en rundtur som varade hela dagen..Blev sedan en fika till med Marina.Sedan tog jag det lugnt vid poolen en stund,råkade på 3 gubar från Sundsvall,som bad om lite vägledning när dom hörde att jag varit här så många gånger..Körde ner till hamnen för att kika in till Athena,som hade kunder som ville hyra en moppe.Blev en fika där å.

page14

For en sväng till Paralimni på Em för lite handling,stannade till hemma hos Nicos ppå återvägenfikade där med Sonja och Leila,Nicos fick telefon och drog iväg.Sonja rekomenderade en bra restaurang ”En-Yevo” och det var ju min tur att välja,så den blev det.När vi kom dit såg jag att jag varit där en gång tidigare 1990,,då hette den ”Moolight”en-yevo

Absolut ett av de bästa ställe,vi besökt de senaste 8-10 åren,den hade fått ny ägare och nytt namn för ca 4 år sedan,men den gamle mannen som hade den då 1990,levde fortfarande berättade dom,kanske var han aningen dement nu.Vad jag åt,jo Stifado,den allra bästa jag ätit,,Rackarns så gott det var,klart bäst so far.en-yevo Stifado

När jag kom tillbaka till hotellet var goa Antigoni i receptionen,så då surrade vi en stund,jag tog en ”Grupie” som blev lite suddig,vilket jag kanske redan var.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

3 reaktioner till “Torsdag i Ayia Napa.”

  1. Så bra att sundsvallsgubbarna hittade dej och kunde få lite tips 🙂
    Du hann med mycket och många härliga möten idag, stiffado….det är nog dags att sätta igång en gryta här hemma snart.

    Hjärnans minnesbank blir aldrig full, och ibland hittar man nån liten bit man glömt länge. Det är verkligen ett av livets mysterier, att kunna återuppleva sånt man gjort för sekler sen…

    Nu börjar det dra ihop sej för er, så njut nu ordentligt
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s