Hade höga förväntningar!!


Och det blev över förväntan,dagens mat en höjdare..Hade tagit en lagom bit fläskfilé ur frysen i morse..Inhandlade kålrot,palsternacka och morot..Skalade och skar ner rotsakerna i bitar som jag kokade i saltat vatten..Filén bankade jag ut,på med salt och svartpeppar,fräste sedan på filén i ca 1,5 min på båda sidor i riktigt het panna.När rotsakerna kokats mjuka tillsatte jag ett ägg,lite riven ost,salt,svartpeppar och chiliflakes.Detta på em,allt fick stå på bänken och svalna..Jag kollade på Tv4 play,Drömmen om Slottet del 7..När det sedan blev matdags så oljade jag in en planka,spritsade ut moset på med filén några morotsstavar in med plankan i ugnen 225* i ca 15 min,,ut ur ugnen och toppade med chilibeasås.P1120087Fixade lite guldkant även idag med den röda italienaren Il Conte i mitt guldkantade glas.Detta blev en av mina allra godaste plankor,chilibean var det drag i..Inte sista gången denna rätt kommer att stå på bordet.11.11

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Hade höga förväntningar!!”

 1. Spännande att du gör olika varianter av planka, det ser gott ut, som vanligt 😉
  Det är gott med rotfrukter i moset, ren kålrot har jag svårt för men blandat är det mums.

  Kul med din glöggprovning trots allt, du är modernare och mer öppen för nymodigheterna på julen än jag 😉
  Ha en fin dag,
  kram

 2. Du menar inte på fullt allvar att du hade ned morötter i moset? Då blir dom ju synnerligen svåra att sortera bort… 😉 Men det såg väldans gott ut i alla fall, och morotsstavarna är ju skitenkla att komma undan 😀

 3. 😊 ska jag ta varor ur frysen hittar jag absolut ingen föäskfile. Där finns fisk, kyckling, bär, grönsaker, glass, is, nötfärs, matlådor. Lite trist innehåll kanske. Ska försöka ta vara på det jag har och så smångom fylla på med nytt.
  Så du ser också på Drömmen om slottet? Det har jag också gjort. Tycker det är spännande att se hur man vårdar kulturarv då det gäller byggnader. Tycker dock att hustrun förstör det mesta av programmet. Så förbaskat tramsig så det är inte klokt. Som ett våp.
  Hade blivit så mycket mer seriöst om hennes tramsighet inte visats utan enbart hennes förmåga att ta vara på rätt inredning, färger osv.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s