Lunch & Middag.


Det blev en liten lätt lunch idag..Rörde ihop en liten pannkakssmet på en pytteskvätt mjölk jag hade i skåpet,,tog fram min muffinsform.Klädde den med bacon och slog i smeten,toppade sedan med några rårörda lingon,sedan in i ugnen,efter ca 20 min tog jag ut mina ”Pannkaksmuffins” blev inte så tokigt.

På eftermiddagen sedan så grunnade jag en stund på vad som ska hamna på tallriken idag..Bestämde att det får bli en Baconlindad Köttfärslimpa. Började med 1 dl matgrädde,2 msk ströbröd,slog även i en påse grekisk dressingkryddor.Kryddade med salt och svartpeppar.Fräste en hackad gul lök.Plattade ut köttfärsen till en rektangel,lade på bacon,vände hela alltet så baconet hamnade underst,lade på ett par skivor toastost,rullade sedan ihop som en rulltårta,ner i en for, och in i ugnen200* i ca 40 min..Sista 15 min fick lite potatisklyftor gå med i ugnen.På tallriken blev det tomat och spetspaprika och lite mango Rajasås..Blev riktigt bra.

Jag var in på bolaget i lördags skulle köpa några öl,Breznak den Tjeckiska ljusa lagerölen..När jag kom hem och skulle ställa i ölen i kylen,,men hallå gubbe, den Breznak du skulle köpa har blivit Arboga,f-n också,dom stog intill varandra och utan skarpa ögon,så lite likhet finns,,Drummel.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Lunch & Middag.”

  1. Smart variant av ugnspannkaka, jag har också en sån form och senast förra veckan funderade jag på att laga till något i den.
    Köttfärslimpa hör inte till mins favoriter, men vet att bacon är en bra smaksättare till det mesta.

    Jag har haft en lugn skön dag och bara varit…

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s