Jag gör som mamma.


Ja,jag kommer ihåg att mamma sa att när mjölken börjar bli ”Gällen”,(visste inte som barn vad gällen betydde).Då gjorde hon pannkakor,tunn eller tjockpannkaka.Idag så hade jag lite mjölk i kylen som var märkt bäst före 21/1,den tog jag fram och vispade ihop en pannkakssmet..Tog fram min muffinsform som jag smorde,hade några skivor lufttorkad skinka,lade en bit av den i formens 12 fack,lite kokt skinka fick också gå ner i facken.Slog på smeten,in i ugnen 175* i 20 min,,kollade hur det såg ut,blev några till min.Det behövdes bara lingonsylt som tillbehör,mums säger jag.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Jag gör som mamma.”

 1. Min mamma gjorde också pannkaka på ”gammal” mjölk. Förr slängde man inte mat i första taget. Toppenbra tips med att göra pannkismuffins. Blev riktigt sugen på det..**
  Kram♥

 2. Duktigt av dig och det ser verkligen gott ut! Men jag är extremt datumfixerad och skulle aldrig ha vågat använda den mjölken. Skulle inte ens ha vågat lukta på den, än mindre smaka. När det kommer till datumgränser på mat är jag extremt feg! 🙂

 3. De där muffinsformarna är en himla bra uppfinning, ser gott ut!
  Nästan all mat håller flera dagar efter bäst-före-datum, så jag bryr mej inte om det, förutom när jag handlar, då tittar jag, hemma luktar eller smakar jag alltid istället. Jag tycker det ska stå tillverknings/förpackningsdag istället

  Ha en fin dag,
  kram

 4. Jag är en rackarns fegis. Samma datum (eller dagen innan) som bäst-före-datum är så kastar jag. Däremot har jag blivit bättre på att göra något med varorna innan datumet, för att kasta mindre.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: