Oplanerad lunch.


Jag tar det från början,den 18:e juli var det återvändardag i Avaträsk,jag har besökt denna dag i många år.Köpt hembakebröd ocg hemrökt fläsk,lite fika och surr brukar det bli..Samma rutin blev det även i år..Idag på morgonen tog jag en knäckemacka med det rökta fläsket,så långt var det ok,men när jag satte tänderna i mackan,helt omöjligt att bita av fläsket,segt så förbaskat.Tänkte att detta måste komma från en överårig Galt eller Sugga.

Nu började mina hjärnceller arbeta,vad göra med denna fläskbit..Jag skivade upp biten jag hade,skar sedan skivorna i 1/2 cm bitar..När det blev lunchdags så fräste jag på fläsket i stekpannan,slog över lite krossade tomater och en burk creme fraice,sen fick det småputtra några minuter på slutet lade jag i några delade minitomater.Kokade lite pasta,fräste på lite strimlad paprika..Smakade riktigt bra.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Oplanerad lunch.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: