Creedence Clearwater Revival


Creedence Clearwater Revival, CCR, eller bara Creedence, var ett amerikanskt rockband som bildades år 1967. Gruppen bestod av bröderna Tom Fogerty och John Fogerty, båda på gitarr och sång, Stu Cook på elbas och Doug Clifford på trummor.Gruppen var verksam åren 1967-1972.John var den som frontade gruppen han skrev även de flesta av gruppens låtar,en av melodierna.. Have you ever seen the rain.Den kom 1970 och är en av de bättre tycker jag..Deras sound tar man inte fel på.

När jag surfade runt på tuben hittade jag en fantastisk version av melodin,framförd på ett instrument som jag inte visste fanns,musikanten kallar sig,Luna Lee hon framför sin musik på ett traditionellt Koreanskt Akustiskt Instrument,kallas ”Gayageum”.Fantastiskt.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Creedence Clearwater Revival”

 1. Även Creedence är lite åt countryhållet, meen det finns absolut låtar som jag gillar med den gruppen, t ex den här. Liksom en del mer ”rockiga” låtar av dem.
  Kul att lyssna på!
  Kram

 2. John Fogerty är ett geni, så många bra låtar han skrivit, Green River, Proud Mary, Born on the Bayou, alla är bäst, jag har ett roligt minne till Travelin´ band…ja vilken låtskrivare!

  Instrumentet är något nytt för mej också.
  Ha en fin dag,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s