Mat & Musik.


Dagens middag blev smakmässigt en höjdare,har så varit de tidigare gånger jag lagat till denna rätt..Den äe exakt lika som den jag gjorde förra veckan.Fläskytterfilé i ugn..Denna gång hade jag kycklingfilé i stället.På tallriken hade jag lite grönt och Matvete i stället för ris, som tidigare..

Ur min högtalare denna gång.En klassiker med Traveling Wilburys.. Traveling Wilburys var en amerikansk/brittisk supergrupp bildad 1988 av vännerna Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison och Tom Petty, och verksam fram till 1990. George Harrison, avled 2001, Jeff Lynne, Roy Orbison avled 1988 och Tom Petty, avled 2017

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Mat & Musik.”

 1. Dä vetesjutton, om jag vet, vad matvete är. Får väl googla.

  Den där mojängen i förra inlägget har jag aldrig hört talas om
  och aldrig sett. Håller mej inte med i svängen, tydligen.
  Betr. musik – kul att höra killarna på tåget. – Ama fick mej att
  leta fram ”Under the boardwalk”, kul sång också.

  33C vid halv-6 tiden. Håller mej inomhus.

  1. Hej du..Matvete är vete, där man tagit bort endast en liten del av det yttre skalet, men lämnat grodden kvar. Kan användas i stället för ris, potatis och pasta. Matvete är ett mättande och nyttigt alternativ till snabbare kolhydrater och innehåller nästan dubbelt så mycket protein som ris..Onödigt varmt har du,skönast kanske att vara inne..Haé Kram.

 2. Blev glad över att höra den här låten. Var länge sedan jag hörde den. All. Musik där George Harrison var med, blev bra!
  Blev också glad över påminnelse om matvete. Har jag totalt glömt bort. Gillar ris…..men det bär mig emot att köpa ris som odlats så låångt härifrån. Men matvete är ju precis lika gott. Har bara glömt att det finns. Nu vet jag att jag ska göra slut på riset jag har hemma, och inte köpa nytt. Utan hålla mig till matvete istället.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: