Hur funkar det?


Min lägenhet har varit skitkall några dagar,jag har liksom tänkt att okay det tar väl ett tag innan systemet reagerar på att det blivit kyligare ute..Jag gick in på hyresvärdens hemsida,läste där att temperaturen i lägenheterna ska ligga på +20-21 grader..Jag gjorde en mätning i hela lägenheten och såg direkt att här är något galet.Se nedan.

Tidigt i morse gjorde jag en felanmälan till Älvkarlebyhus..Kl 10:30 plingade det på dörren,utanför stog en kille från Älvkarlebyhus,snabba ryck sa jag,vadå sa han,,jag felanmälde ju i morse,aj f-n sa han,det visste jag inte,jag såg i loggen att det var något galet.Han gick runt och kollade,inkommande rör var varmt men returen var kall..Han luftade elementen,det var mycket luft i ett av dom,efter ca 15 min blev returröret varmt.Tack o Bock sa jag,snart kan jag ta av mig tröjan.Kl 12:30 ringer det i min mobil,Älvkarlebyhus i andra änden,du har lämnat en felanmälan,ja sa jag,den fixade ni snabbt,,Men jag har inte sänt dit någon reparatör än..Men det kom en av era killar,han hade sett att något var galet i loggen.Så det är fixat.

Sedan närmare kl 13 plingade det som sjutton i mobilen,sms från ÄH,lite overkill kan jag tycka med 8 st meddelande i snabb följd.Alla med samma innehåll.Undrar vem som stammar dom eller min dator.

Kom att tänka på ett talesätt::där den ena handen inte vet vad den andra gör…Men nu har min tröja åkt av nu känns det skönt igen.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Hur funkar det?”

 1. Det är ett elände när det är för kallt inomhus. Du fick felet fixat. Hoppas att allt är frid och fröjd nu beträffande värmen inne. Kram

 2. Haha, ja det var snabba ryck måste jag säga. Temp i sovrummet kan väl vara ok, men för övrigt vill man nog gå nån grad varmare. Här ställer jag in själv på värmepumpen, runt 19 grader tror jag att jag har.

  Ärtsoppa hör inte till mina favoriter, men om du provar det till surkålen kan du berätta hur det funkade 😉
  Till min surkål blir det nog revben som jag hittade i frysen när jag letade efter smör.
  Ja man får vara glad att det inte blev Mårten, haha
  Kram

 3. Hahahaha! Du blev verkligen omhändertagen.
  Alldeles rätt betr. ”ena handen …. ” Glad att du fått det varmt igen.
  Här är vädret galet. I går morse var det is på vindruturna och
  idag , cirka halv 3, är det 19 plusgrader. Klagar inte alls! 🙂

  1. Ja nu är det snart normalvärme i lägenheten,jag behöver ingen tröja längre inomhus.Nu liggerca 5-7 cm snö men graderna ligger nu på plussidan,så snön rinner väl bort..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s