Dagens fakta 22 November.


Dagens namn

Cecilia

 • Antal kvinnor 65 038 st (23 271 tilltalsnamn)
 • Antal män 5 st
 • Namnsdag 22 november
 • Vanliga smeknamn Cissi

Betydelse:

Cecilia, kvinnonamn av latinskt ursprung (Caecilia). Ursprungligen bars det av kvinnliga medlemmar av den romerska släkten Caecilius. Namnet betyder ”blind”.(Det latinska ordet ”caecus” betyder ”blind”, snarare har släkten fått sitt namn från ordet och inte tvärtom.) Cecilia är också musikens skyddshelgon. Av samma anledning heter sångböckerna i Sveriges katolska kyrkor just ”Cecilia”.Namnet kan också betyda ”den sjätte” eller ”det sjätte barnet”.

Sissela

 • Antal kvinnor 182 st (112 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 22 november

Betydelse:

Kvinnonamnet Sissela är en försvenskad variant av Cecilia (namn) Cecilia. I den svenska almanackan kom namnet in så sent som år 2001 men det har förekommit i Sverige under flera hundra år. Namnet hade ett litet uppsving under 80- och 90-talet då det som bäst några år var ett av de 300 vanligaste tilltalsnamnen bland de yngsta, men i övrigt är namnet ganska ovanligt.

Dagens tema

22 November
Wienerbrödets dag

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+6 °C Vind 2,2 m/s Känns som +4° Daggpunkt +6° Fuktighet 96.6% Sikt 10 km Soluppgång 08:08 Solnedgång 15:02 Dagens längd 6 h 54 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Dagens fakta 22 November.”

 1. Mina orkidéer överraskade verkligen, provade ju detta med att sätta i vatten en gång tidigare, men det hände ingenting. Är glad att jag gav dessa en chans.
  Kram

 2. Här har prognoserna sagt att det ska regna hela dan och jag har sett fram emot en skön dag i soffan. Fast ännu har det inte börjat regna och just nu ser det ut som om solen försöker bryta sig fram. Attans också! 😀

  Ha en fin fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s