Källsortering,fint ord.


Tillsammans blir vi Miljöhjältar,Vilka undrar kanske någon,Jo.

Varför tycker jag så.Jo därför att tillsammans gör vi skillnad.Älvkarlebyhus har byggt om stationerna för källsortering här på Hårstaområdet där jag bor,nu kan vi sortera i många fler olika kärl.

Sopsortering

I våra bostadsområden finns sophus eller soprum för hushållssopor. Sortera dina sopor och lämna dom i rätt kärl. Vid varje kärl sitter anvisning om vad du lämnar i vilket kärl. Det kan variera i olika bostadsområden vad du kan slänga i våra soprum och sophus. Påsar till komposterbart avfall kan du hämta i våra soprum och sophus.

Igår mot kvällningen plingade det på min dörr utanför stog en av Älvkarlebyhus miljöansvariga,för att informera om de nyligen ombyggda stationerna för källsortering,och som grädde på moset fick jag en uppsättning med kassar där jag som hyresgäst kunde sortera i olika fraktioner.Skitbra.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Källsortering,fint ord.”

 1. Det låter himla jobbigt att ha hushåll i Sverige och sortera allting.

  9 plusgrader halv 10 på tisdagskvällen – ska bli varmare i morron.
  Inte mej emot. 🙂

  1. Hej du,,nä jobbigare blir det inte att sortera,det tar bara lite större plats med alla olika kärl man har.Soprummen i mitt område är fina,där finns containrar för olika material,funkar jättebra.Haé Kram.

 2. Men vad fint att de bjuder på dessa kassar, jag har min sortering i plastbackar i förrådet, vår station ligger ca 1 km från mej, men hushållssopor har vi hemma.
  Grytor kan bli himla gott, jag gör ju långkok ibland. Nyss hörde jag om en som la öl (Inte så ovanligt) och chilichoklad (aldrig hört om) i grytan, något jag ska testa nästa gång.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s