Blev Lax idag å.


Jag tog fram en laxbit ur frysen på fm..Fundrade på hur den skulle tillagas.Jag hade en liten sötpotatis,en bit kålrot,lök och vanlig potatis.Oki det får bli så.Jag skar ner allt i mindre bitar,mängd så det räcker till två rejäla mål..Lade ner allt i en form,ringlade över lite smör&rapsolja,saltade och pepprade..Hade satt ugnen på 200 grader,ställde in formen mitt i ugnen,satte timern på 15 min. Under tiden penslade jag laxen med smör&rapsoljan,saltade och pepprade, strödde även på lite dill (bonus)..När de första 15 minuterna gått så lade jag laxen med skinnsidan ner,ovanpå allt i formen,,sedan in i ugnen i ytterligare 15 minuter.Mätte innertemp på laxen var 58 grader,perfekt.

På tallriken.Pressade över lite citron,lade på ett par citronskivor,lite remuladsås.Smakade alldeles utmärkt.Blev en låda till i morgon kanske.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Blev Lax idag å.”

  1. Oj så gott, och enkelt att laga till allt tillsammans så där. Mums!

    Syrran säger att jag är badtoka, det stämmer, har alltid älskat att bada, men det ska helst vara så jag ser botten. Jag tror jag varit fisk i ett tidigare liv, haha
    Ha en fin dag
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: