Detta gjorde jag bra!


Första gången som jag försökte mig på att koka Plommonmarmelad.Jag fick några kilo plommon häromdagen av goda vänner Lasse och Inger,hon hade kokat en omgång,jag fick smaka,och jädrar så gott det var.När jag åkte hem så hade jag både recept och plommon..Idag tog jag mod till mig,att koka plommonen..Receptet var på 1,5 kg plommon,jag delade på det,nöjde mig med hälften 7,5 hg.

Funkade bra att halvera receptet, det blev 25 st plommon,att jag räknade dom beror på att jag skulle hitta alla kärnor.

Jag tror att det blev ca 2 tsk av ingefäran det smakar jättebra,det är ju lite drag i den..Jag slarvade lite med omröringen under kokningen,så det kom med lite bränt från botten av kastrullen,men det var så lite så smaken var utmärkt ändå.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Detta gjorde jag bra!”

 1. Jag tänkte utmana mej med att se hur länge det går att bada i höst, idag var det sommar fram till 16-tiden, då himlen blev mörk och det började blåsa, så det kanske var sista gången jag hoppade i, men jag hoppas inte det.
  Kram

 2. Wow, bra jobbat, spännande med ingefäran i,
  plommonmarmelad är gott, men jag tycker det var bökigt med kärnorna.
  Jag har bara gjort det en gång, det var på Osdal.
  Vi åt de som de var och så gjorde jag vin en gång, det står väl fortfarande kvar i källaren och mognar, haha

  Spiken är en gosegris och vi gillar varandra, men jag har varit utan djur så länge och blivit bortskämd med att bara behöva ta hänsyn till mej själv.
  Ha en fin kväll,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: