Lecil Travis Martin.


Gissar att ingen hört talas om honom.Men säger jag Boxcar Willie så ringer nog en klocka i huvudet på country musik diggarna.
Enligt hans födelsejournal föddes Martin i Ovilla, Texas son till Birdie och Edna Mae Martin. Han gick med i USA: s flygvapen 1949 och tjänstgjorde som flygingenjör för B-29 Super Fortress under Koreakriget i början av 1950-talet. I Lincoln, Nebraska, satt Martin en gång vid en järnvägsövergång och en karl som liknade hans främsta boomoperatör, Willie Wilson, gick förbi och satt i en boxcar. Han sa, ”Där går Willie.” Martin tänkte på detta och skrev en låt med titeln ”Boxcar Willie”. Det blev så småningom Martins smeknamn.

Här får vi lyssna på en lugn melodi där Willie drömmer sig 50 år tillbaka.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

4 reaktioner till “Lecil Travis Martin.”

  1. Det var grymt kallt vid havet och jag borde haft tjockare mössa och halsduk,
    Ja, nu blir jag vaktmästare igen, vi får se hur länge det blir, restriktionerna är ju att stanna hemma, men samtidigt är det ju säkrare här….men det är VÄLDIGT många som tycker så, det är mycket folk på ön, både stugägare och husbilar, och alla behöver ju handla mat så utanför ICA är det nästan alltid massa med bilar.
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: