Risk för D-Vitaminbrist.


Läste ett inlägg i Veikens blogg,hon skrev att,om allt varit som vanligt så hade hon varit på sydligare breddgrader nu,och tankat D-vitamin som solen är rik på.Nu tankar vi d-vitaminpiller på burk..Blev intresserad och sökte lite info om ämnet.Kunde läsa om oron om att det är ökad risk för att vi får d-vitaminbrist nu i Coronans följe,eftersom även om solen är framme så kanske vi inte är ute och insuper vitaminen,med tanke på de restriktioner som gäller.Vi får i oss vitaminet på två sätt: dels via maten, dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen.Behov för friska personer är 7,5 mikrogram D-vitamin per dag,, (ug)=mikrogram.100 gr Lax fyller dagsbehovet,Fläskfilé då måste vi äta 1,36 k, Kycklingfil’e då räcker det med 4,96 hg..Tål att lägga på minnet.

Tänk på gällande restriktioner,,Håll ut,,Håll avstånd.

Så här kommer jag se ut när jag är ute

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

5 reaktioner till “Risk för D-Vitaminbrist.”

 1. Jag hörde också om D-vitaminerna, tror det var i samband med ökade depressioner. Jag äter ju sill varje dag, som också hör till de livsmedel med högt D-vitamininnehåll. Köper man vitaminpiller på apotek och hälsokost måste man kolla noga på innehåll, oftast innehåller de mycket av andra saker och mängden av det man vill åt är inte så stor. Jag brukar rekommendera att handla hos någon homeopat, det blir kanske lite dyrare, men man får det man är ute efter.
  Snygg kille där med munskydd.
  Ha en fin dag,
  Kram

 2. Kväller!
  Det blev ingen tankning för oss heller som planerat nu under hösten!
  Har faktiskt också köpt både C och D-vitamin brus på burk!
  Lyssnade på L T Martin, bra röst, men saknade lite fart i låten.
  Ha en fortsatt trevlig kväll!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: