Blev ju Goäta idag å.


Jag tog ju fram en bit lax ur frysen i morse,,hade väl inte klart för mig hur jag skulle laga till den..Började med att salta och citronpeppra biten,så den fick gona till sig medan den tinade..Fram på eftermiddagen bestämde jag att den ska rökas,,då strödde jag på lite senapsfrön,,fixade till röken med spån,fyllde eldkoppen och tände på,efter ca 20 min hade det brunnit ut fyllde koppen igen till hälften,blev ca 10 min till..På tallriken fick laxen sällskap av lite grönt, tomat,sallad,paprika,saltgurka och romsås.Rackarns gott.Blev en 5 cl snaps också en ”Gammal Norrlands Akvavit”..Tack o bock,Det var gott.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

En tanke på “Blev ju Goäta idag å.”

  1. Den bästa av middagar, och snapsen satt förstås inte heller fel. Det blev lite åt det havet ger till mej med, men ett glas chardonnay istället för utan snaps.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: