Naturrutan 25/3.


Idag så hände det.

Jag körde ner till Skärplingslätten före kl 08 i morse,vädret strålande,fick mest se en hel hoper med Canadagäss och några Grågäss.Men så fick jag se ett Tranpar som vandrade på en åker,stannade och tog fram kameran,då tyckte paret att nä du,här ska inte tas några bilder..Jag hann ta två bilder en med Tranor och en utan..Men årets första Trana såg jag 25/3 förra året 23/3.

Körde sedan ner till Ledskär..Ledskär är en av Mellansveriges bästa och viktigaste fågellokaler. I den lugna grunda havsviken, omgiven av betade strandängar, trivs stjärtand, skräntärna, trana, sädgås och rödbena.Där vid hamnen hade man nu byggt ett torn som man når även om man är rörelsehindrad,fint kommer att bli ett populärt utflyktsmål..

Tog även en bild på ett som jag tror ett ungt par Sångsvanar,dom hade ännu inte fått den kritvita färgen på sina fjädrar,utan dom bar fortfarande lite gråa.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Naturrutan 25/3.”

  1. Se där ja! Äntligen börjar de komma på plats. Jag såg en sån smutsgrå svan bland alla vita, hur kommer det sej att det tar längre tid för vissa att bli vita?
    Jag kom nyss från hamnarna, hundratals starar fyllde buskar och marken. Så nu är det bara sädesärlan kvar för att du kan säga att våren kommit till Öland.
    Kram

  2. Vilka taskiga tranor som rymde när du kom. Du fick i alla fall en riktigt fin bild innan dom lyfte. Du lurade dom!
    Det är så härligt när fåglarna återvänder för att tillbringa vår och sommar här!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: