Dagens fakta 28 Oktober.


Dagens namn

Simon

Hur många heter Simon?

 • Antal män 39 804 st (30 890 tilltalsnamn)
 • Antal kvinnor 128 st (23 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 28 oktober

Vad betyder Simon?

Simon är ett mansnamn och en grekisk form av det hebreiska namnet Simeon (Schimeon eller Shimon) som brukar översättas med ”bönhörelse”. Det kan också ses som bildat av det grekiska ordet simos – ”den starkaste”. Äldsta belägg i Sverige, år 1208. Simon är för tillfället ett av de allra populäraste pojknamnen (39:e plats) liksom det, fast i mindre utsträckning, var för 100 år sedan. Den 31 december 2008 fanns det totalt 34 709 personer i Sverige med namnet, varav 27 589 med det som tilltalsnamn[1]. År 2003 fick 1 122 pojkar namnet, varav 916 fick det som tilltalsnamn. Feminina former är Simona och Simone.
Namnsdag: 28 oktober (sedan medeltiden. Ursprungligen fanns här i kalendern de dubbla namnen ”Simon och Judas”. efter apostlarna Simon Ivraren och Simigona Ivraren).

Simone

Hur många heter Simone?

 • Antal kvinnor 3 400 st (1 535 tilltalsnamn)
 • Antal män 119 st (98 tilltalsnamn)
 • Namnsdag 28 oktober

Vad betyder Simone?

Simone är ett kvinnonamn med franskt ursprung och feminin form av Simon som i sin tur är hebreiskt och betyder ”bönhörelse”. Namnet ökar och kommer inom en tioårsperiod att ligga i topplistan, tippande på topp 5 till och med. Namnet sjunker dock på män i landet som har det så det kommer bli ett mer och mer vanligt tjejnamn.

Kalender med temadagar 2021<>28 Oktober
Bilens dag *,,Internationella animationens dag *

LOKALT VÄDER I SKUTSKÄR

+8 °C Vind 5,7 m/s Mulet, men troligen uppehåll Känns som +4° Daggpunkt +7° Fuktighet 98.6% Soluppgång 08:03 Solnedgång 17:03 Dagens längd 9 h 0 min.

Författare: farfar hebbe

Pensionär som tycker om att resa,fotografera och lyssna på Country musik..Född i Södra Lappland för en herrans massa år sen.

6 reaktioner till “Dagens fakta 28 Oktober.”

 1. Simone hette en av mina klasskompisar.
  Häromkvällen pratade vi om vinprovning och hur de definierar smakerna, känner du om det smakar t.ex choklad, tobak, björnbär eller något av det som står i omdömena? Det gör inte jag, men jag vet vad jag brukar tycka om så går oftast efter det. Jag såg att jag har en Rioja i vinstället, Navajas, kollade årgången och det är -16, tror jag köpte den på båten i somras.
  Talltita – Entita, det är svårt, till och med om de skulle sitta bredvid varandra, En- ska vara lite åt det bruna hållet och Tall- åt det grå och ha en ljus rand över vingen. Jag försöker skilja de på lätet, och därför tror jag tall, men på Ölandsskådarnas fb-sida svarade två personer olika, så jag får nog leva i ovisshet,
  Ha det fint,
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: